Garanția produselor

Garantia cosmeticelor BIO

Bio Alchimia oferă cosmetice naturale, biologice și vegan de înaltă calitate, la un preț echitabil, selectate atent de la cei mai buni producători din Italia.

Cosmeticele nu conțin ingrediente chimice sau sintetice, au în compoziție uleiuri biologice de calitate superioară și materii prime vegetale, în cea mai mare parte provenite din agricultura biologică controlată, fiind  certificate de mai multe instituții specializate din Italia.

Cosmeticele oferite de Bio Alchimia sunt certificate de:

ICEA – Institutul de Certificare Etică și Ambientală din Italia

ICEA oferă operatorilor din domeniul bio, cetificări pentru piața mondială, recunoscute de organisme de certificare externe și acrediate de institute naționale și internaționale. Este este un consorțiu non-profit care implică entități, asociații, întreprinderi și organizații ale societății civile. Monitorizează și certifică, câteva mii de companii care iși desfășoară activitatea în domenii ce vizează oamenii și mediul înconjurător, protejând drepturile angajaților și ale consumatorilor

ICEA

Organismul de certificare Bios

Bios este un organism de control și certificare a metodelor de producție bio, autorizat de Ministerul pentru Politici Agricole și Forestiere în Italia și de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în România.

BIOS

AIAB - Asociația Italiană pentru Agricultura Bio

AIAB este prima recunoaștere a produselor cosmetice organice din Italia, creată acum 10 ani. Asigură respectarea de către aderenți a unei discipline specifice, ce urmărește principiile AIAB, o listă de produse permise și nepermise, dar mai presus de toate un set de bune practici de urmat de producători. 

AIAB

LAV

LAV are ca obiectiv practicarea și pomovarea shimbului cultural în raport cu animalele, care să ducă la stiluri de viață și alegeri politice bazate pe respect și solidaritate cu ființele vii, fără deosebire între specii; să oprească toate formele de exploatare și suferință prin afirmarea drepturilor, promovarea noilor legi și aprobarea lor.

LAV

QC – QCertificazioni

QC este una dintre cele mai calificate entități din peisajul italian de certificare a produselor, atentă la cerintele pieței și la inovații. Ascultă nevoile clienților fără a face compromisuri cu privire la calitatea produselor și la integritatea serviciilor. Este partenerul ideal pentru a asigura consumatorului final eficiența, încrederea și seriozitatea, valorile pe care se construieste o relație de lungă durată.

QC

Qualità Vegana - certificarea pentru alimentație vegană

Articulează procesul de certificare pe trei nivele:

  • Primul verifică absență ingredientelor de origine animală în produs și în ambalaj. Pentru produsele NO-FOOD, nu se folosesc ingrediente testate pe animale pe întreg lanțul de producție și același produs nu este testat pe animale. În plus, organismele modificate genetic nu sunt utilizate pe tot parcursul ciclului de producție.
  • În al doilea rând, se constată, pe langă punctul anterior, neutilizarea mijloacelor tehnice de origine animală în producția agricolă.
  • Al treilea, în afară de punctul anterior, arată ca în timpul fazei de transformare nu s-au folosit accesorii cu componente de origine animală.

Qualita Vegana

Vegan OK 

Vegan OK a fost fondată pentru a promova și răspândi o cultură care respectă viața și mediul înconjurător, de asemenea în beneficiul celor ce nu sunt vegani sau vegetarieni, deoarece aceste valori pot și ar trebui să fie considerate patrimoniu comun. Vegan OK este standardul etic cel mai răspândit la nivel mondial

Vegan OK